Pulse

12 395 KR

Hos Pulse har vi tagit de finaste egenskaperna hos våra racercyklar och kompletterar dem med mått anpassade efter kvinnlig fysik. Ramen är finslipad för ändamålet och viktiga kontaktpunkter som sadel och styre är unika för Pulse. Växlingen sköts med en drivlina bestående av nya Shimano 11-delade 105 komponenter. Gaffeln är helt i kolfiber och hjulen är nya lättare LiTE Speed II. Likt övriga racers är cykeln klädd med Schwalbe-däck, sadeln kommer från Prologo och det ingår SPD SL-pedaler. Helheten gör Pulse till en riktigt fin instegscykel som kan ta dig och din cykling riktigt långt.

Ram/ Gaffel

Pulse byggs med handsvetsad ram i aluminiumlegering 6061-T6. Rören är dubbelreducerade för minskad vikt. Det betyder att godset är tunnare mitt på rören där påfrestningarna är minst. Vi väljer att dra broms och växelvajrar internt, dvs. inuti ramrören. Där skyddas de från smuts och väta samtidigt som det ser riktigt snyggt ut. Gaffeln, inklusive styrröret, är av kolfiber vilket sänker vikten ytterligare. För bästa styrprecision har vi överdimensionerat nedre styrlagret till 1,5-tum. Det ger en stabilare gaffelinfästning som märks när man lägger cykeln i en kurva.

Det kan ibland vara svårt för tjejer att hitta en bra storlek på landsvägscykel. Därför bygger vi Pulse i mindre storlekar så att du får en lätthanterlig cykel som passar även om du inte är jättelång.

Drivlina

Växling med god precision och grym känsla levereras av drivlinan på Pulse. Shimano-komponenter från den uppdaterade och 11-delade 105 gruppen sköter kedjeförflyttningen galant. Vevpartiet i Compact-utförande (50x34T) har CNC-frästa klingor och ihåliga vevarmar och är både styvt och lätt. De nya reglagen har god ergonomi, speciellt för små händer och det finns spacers för att placera bromshandtaget ännu närmare bocken om så önskas. Reglagen gör att du med små händer får full kontroll vid både växling och bromsning. Få instegsracers på landsvägssidan kan ståta med en lika slagkraftig drivlina som den på Criterium.

Hjul

Vi ställer Pulse på uppdaterade LiTE Speed II-hjul. Fälgen är ny och lättare, dessutom är profilen på framhjulet asymmetrisk för att få jämnare ekerspänning mellan höger och vänster sida. Det är fina träningshjul byggda med 32 smidda rostfria ekrar. Lättrullad och stabila som tål att nötas på.

Däck

Pulse byggs med Schwalbe Lugano-däck. Det är klassiska landsvägsdäck med diamantmönstrad slityta för bra grepp på både vått och torrt underlag. En nyhet är att däcket fått Schwalbes Kevlar®Guard punkteringsskydd, vilket besparar dig många svordomar vid vägkanten.

Bromsar

Det är svårt att slå Shimano på fingrarna när det gäller landsvägsbromsar. Därför använder vi bara Shimano-bromsar på våra landsvägsracers. Pulse får kraftfulla Tiagrabromsar med kallsmidda bromsarmar och TEC Teflon®överdragna vajrar för minimal friktion och minimala kraftförluster när du bromsar. Det ger bra bromskraft även med händerna på växelreglagen.

Sadel

Pulse byggs med med Prologos damspecifika sadel Kappa Dea. Den har något bredare och kortare profil men samma fina uppbyggnad med lättviktskum och överdrag av microfiber. En bekväm sadel gjord av cyklister för kvinnliga cyklister.

Pedaler

Alla våra landsvägsracers kommer med SPD SL-pedaler som originalutrustning. Pulse byggs med svarta Shimano PD-R540 pedaler och klossarna till skorna ingår också. Är du osäker på om du vill köra med SPD så råder vi dig att testa. Det går fort att lära sig och du får överlägset rundtramp och känsla i körningen.

Styrlinda

Vår nya styrlinda är unik. Gjord i Polygrip® material. Det finrutade mönstret och microfiber-materialet samverkar för att ge mycket bra grepp. Det gör att du inte behöver ”krama” styret lika hårt och kan köra mer avslappnat. Något du har nytta av både som rutinerad elitcyklist och nybörjare.

Handbyggd

Alla landsvägscyklar bygger vi i vår verkstad på Hisingen, där vi skruvar ihop alla våra svenskbyggda modeller. En vanlig arbetsdag byggs cirka 30 cyklar, allt från våra mest avancerade tävlingscyklar till pendlarcyklar att hämta på dagis med. Det vi lär oss av att utveckla elitcyklar smittar av sig på hela sortimentet. Vi väljer ut de bästa kvalitetsdelarna från hela världen och använder all vår erfarenhet för att göra riktigt välbyggda cyklar.

Se hur vi bygger en Pro SLD

Storleksguide

S
M
L
Längd

Specifikationer

Ram Trippelreducerad aluminiumram 6061-T6 med styrrör för konande gaffel
Gaffel Kolfiber, Aero med konande styrrör 1 1/8"-1 1/5"
Styrlager Strummer HP FI201T 1 1/8"-1 1/5"
Vevparti Shimano RS-500, 170mm, 50x34T, svart
Vevlager Shimano SM-BB4600
Sadelstolpe Nishiki aluminium, 27,2x350mm, polerad svart
Sadel Prologo Kappa Dea, svart överdrag
Sadelstolpsklämma CNC aluminium, 1-bults, 32mm, polerad svart
Styrstam Nishiki aluminium, för 31,8mm styre, polerad svart
Styre Nishiki aluminium, 31,8mm, polerat svart
Styrlinda Velo, med skruvade ändpluggar
Hjul LiTE Speed II, 32 ekrat, kanttråd, svart
Däck Schwalbe Lugano Kevlar Guard, 622x23
Bakväxel Shimano 105 RD-5800 SS, max 32T, svart
Framvaxel Shimano 105 FD-5800, 31,8mm klamma
Kassett Shimano 105 CN-5800, 11-28t, 11-delad
Kedja Shimano CN-600, 106 länkar, 11-delad
Växelreglage Shimano 105 STI 5800, 2x11
Bromsar Shimano Tiagra BR-4600
Pedaler Shimano SPD SL 540, svarta
Totalvikt 9,1 kg
Övrigt Reflexkit, Manual
Rek ca pris 12 395 kr

Storlekar

A B C D E F G H
S 518 450 410 984 65 120 75 70,5
M 542 500 410 986 65 120 74,5 72,5
L 550 535 410 985 65 140 74 73