Ultra Pro

12 995 KR

Ultra pro är till för dig som vill cykla fort, oavsett om det är till jobbet eller på träningsrundan. Med en välreducerad aluminiumram och gaffel i kolfiber är det inte materialet som sätter gränserna. Växelsystemet består av väl avstämda landsvägskomponenter från Shimano som levererar med precision. Pålitliga hjul med asymmetriska fälgar bidrar till stabil och lättdriven framfart. Med stor inspiration från landsvägsracern har vi skapat en hybrid med mycket fina köregenskaper som också är förberedd för all tänkbar pendlarutrustning.

Ram/ Gaffel

Ultra Pro byggs på en ram gjord med trippelreducerade rör av aluminium 6061-T6. Det är vår lättaste och finaste hybridram. Ramens fogar svetsas med en teknik som ger stark svets med slät yta och hög finish. Gaffeln är tillverkad av kolfiber vilket sänker vikten ytterligare. Växlarnas vajrar dras inuti ramen, förutom att det blir väldigt snyggt så skyddas de också mot smuts, salt och väta vilket gör att växlarna fungerar bättre. Vi har utformat bakgaffeln för att minska risken att du slår i fötterna när du trampar och integrerat ett fäste för vårt specialanpassade stöd

Geometri & Sittställning

På Ultra Pro sitter du lätt framåtlutad för att kunna cykla effektivt. Sittställning liknar den på en racer men du sitter inte alls lika extremt utsträckt. Det breda raka styret gör cykeln lättmanövrerad även i tät trafik. Cykelns korta hjulbas och sittpositionen inbjuder till att köra fort och gör den riktigt kul att åka på.

Hjul/ Däck

Ultra Pro byggs med nya LiTE Disc SL-hjul som har ny lättare fälg, smidda ekrar och nav med maskinkullager. Däcksvalet är Schwalbes uppdaterade Durano 28 mm däck med Race Guard punkteringsskydd. Det är ett riktigt slitstarkt däck med en gummiblandning som skall optimera grepp även i blött väder och ge hög motståndskraft mot punktering.

Det sitter relativt smala däck på våra Race-hybrider, men inte för smala. Håll dem bara väl pumpade så står de pall för det mesta. Belöningen är en fantastiskt lättrullande cykel som gör dig glad varje gång du trampar iväg.

Vinterdäck

För att du ska kunna använda din Race-Hybrid året runt bör du byta till dubbade däck när frosten kommer. Vi rekommenderar Schwalbe Winter 30x622. Tänk på att ha lite lägre däckstryck om det är isigt, så får dubbarna bättre fäste.

Smala Däck

En cykel med smala däck som på våra Race-hybrider, upplevs som mer lättcyklad och känns snabbare än en cykel med bredare däck. Så om du prioriterar fartkänsla och effektiv cykling så är det smala däck som gäller, tänk bara på att du kanske får pumpa däcken lite oftare.

Bromssystem

Ultra Pro byggs med Shimanos hydrauliska Deore-bromsar. Det är ett lättanvänt bromssystem som ger bra bromskraft i alla väder. Samtidigt kräver dessa bromsar ett minimum av underhåll eftersom klossarna håller många gånger längre än vanliga fälgbromsar, och dessutom så justerar de sig själva allt eftersom de slits ned.

Eftersom du inte bromsar på fälgen så sliter du inte heller ut den, något som annars är alltför vanligt om du cyklar mycket. Dessutom slipper du det gråsvarta pulver som bildas av fälgbromsklossar och som smutsar ned cykeln mer än lovligt.

Tillbehörskit

Vill du ha skärmar, pakethållare, stöd och belysning på din nya cykel? Vi har lösningen på det med. Ett tillbehörspaket som är framtaget speciellt för Nishiki hybridsegment samt Nishiki Allroad. Med det på din cykel slipper du smuts som skvätter upp från hjulen och du kan montera barnsadel och väskor på pakethållaren. Skärmarna tillverkas i anodiserad aluminium och är 37 mm breda, med anpassade infästningar och Nishikilogga. Bakskärmen är integrerad med en slimmad pakethållare i aluminium från Atran Velo. Stödet är Nishiki-specifikt och monteras enkelt i ramen. Belysningen är med strömsnåla LED-diodlampor, där baklampan är fäst i pakethållaren och framlampan monteras med skärmen. Alla skruvar, verktyg och monteringsanvisning på svenska följer med. Tillbehörspaketet är enkelt att montera och på 2015 års cyklar och senare behöver du inte ens lossa hjulen.

Handbyggd i Göteborg

Vi bygger Ultra Pro i vår verkstad på Hisingen, där vi skruvar ihop alla våra svenskbyggda modeller. En vanlig arbetsdag byggs cirka 30 cyklar. Allt från våra mest avancerade tävlingscyklar till pendlarcyklar att hämta på dagis med. Det vi lär oss av att utveckla elitcyklar smittar av sig på hela sortimentet. Vi väljer ut de bästa kvalitetsdelarna från hela världen och använder all vår erfarenhet för att göra riktigt välbyggda cyklar.

Se hur vi bygger en Pro SLD

Storleksguide

S
M
L
XL
Längd

Specifikationer

Ram Trippelreducerad aluminiumram 6061-T6 med invändig vajerdragning
Gaffel Kolfiber för skivbroms, konande styrrör 1 1/8"-1 1/5"
Styrlager Strummer HP FI201T 1 1/8"-1 1/5"
Vevparti Shimano Tiagra FC-4700, 172,5 mm, 50x34T
Vevlager Shimano BB-4700
Sadelstolpe Nishiki aluminium, 27,2x350mm, polerad svart
Sadel Nishiki Hybrid Race, svart överdrag
Sadelstolpsklämma CNC aluminium, 1-bults, 32mm, polerad svart
Styrstam Nishiki aluminium, för 31,8mm styre, 3D-smidd polerad svart
Styre Nishiki aluminium, 31,8 mm, polerat svart, bredd 620 mm
Handtag Nishiki Ergonomiskt, nytt handtag i greppvänligt gummi, låsring och integrerad ändplugg
Hjul Linus Asymetric Disc-fälg, 36 smidda förstärkta svarta ekrar, centerlock nav, polerat svart
Däck Schwalbe Lugano Kevlar guard, 622x28 mm
Bakväxel Shimano Tiagra RD-4700 GS, max 32T, silver
Framvaxel Shimano Tiagra FD-4700, 31,8 mm klamma
Kassett Shimano Tiagra CS-4600, 12-28T, 10-delad
Kedja Shimano Tiagra CN-54, 114 länkar
Växelreglage Shimano Tiagra SL-4700 2x10
Bromsar Shimano Deore BR-M506, hydraulisk skivbroms
Pedaler Wellgo plattformspedaler med Cr-Moly-axel
Totalvikt 10,6 kg
Övrigt Ringklocka och reflex kit (monterat), Manual
Rek ca pris 12 995 kr

Storlekar

A B C D E F G H
S 542 458 425 1023 65 130 74,5 71
M 551 508 425 1024 65 150 74 71,5
L 570 559 425 1023 65 175 73,5 73
XL 590 610 425 1032 65 210 73 73,5