X-Nine

11 995 KR

Vår finaste dämpade hybrid i sortimentet. Lättrullad och sportig men ändå bekväm och komfortabel. Framgaffeln från Rock Shox med hydraulisk låsning jämnar ut terrängen där det behövs men kan enkelt låsas när det skall gå fort på asfalt. Stabila hjul med 36 smidda ekrar och däck från Schwalbe garanterar en lättrullad och stabil framfart på de flesta underlag. Drivlinan kommer från Shimano och med SLX 1x11 väl avstämda växlar har du ett växelomfång för all varierande körning. Cykeln handbyggs givetvis i Göteborg och kan enkelt utrustas med valfria tillbehör.

Ram

X-Nine är byggd på en trippelreducerad aluminumram med tunna rör, som gör vikten låg. Aluminiumlegeringen är 6061 och ramen får en T6 värmebehandling för god styvhet. Vi har utformat bakgaffeln på ett sätt som minskar risken att du slår i fötterna när du trampar. Dessutom har vi integrerat ett fäste för vårt specialanpassade stöd.

Dämpad framgaffel

På X-Nine sitter en Paragon från Rock Shox. Det är en lätt gaffel med 50 mm slaglängd där funktion och prestanda liknar den hos MTB-gafflar, men har anpassats för hybrider. Gaffeln kan ställas i ”låst läge” med ett enkelt reglage monterat på styret. Då är gaffeln nästan som en stel och du minimerar eventuella kraftförluster när du vill cykla fort på jämt underlag.

Sittställning

På X-Nine sitter du lätt framåtlutad för att kunna cykla effektivt. Sittställning liknar den på en racerhybrid, men du sitter inte riktigt lika utsträckt. Det breda raka styret gör cykeln lättmanövrerad även i tät trafik.

Bromsar

Bromsprestanda är viktigt både i terräng och i stadstrafik. Därför byggs X-Nine med Shimanos hydrauliska BR-506 bromsar. Det är ett lättanvänt bromssystem med Servo Wave teknik som förstärker bromskraften från handtaget. Det ger god bromsprestanda med liten kraft från handen, i alla väder. Samtidigt kräver dessa bromsar ett minimum av underhåll eftersom klossarna håller många gånger längre än vanliga fälgbromsar, och justerar sig själva allt eftersom de slits ned.

Eftersom du inte bromsar på fälgen så sliter du inte heller ut den, något som annars är alltför vanligt om du cyklar mycket. Dessutom slipper du det gråsvarta pulver som bildas av fälgbromsklossar och som ständigt smutsar ner cykeln.

Vinterdäck

För att du ska kunna använda din Race-Hybrid året runt bör du byta till dubbade däck när frosten kommer. Vi rekommenderar Schwalbe Marathon Winter 35x622. Tänk på att ha lite lägre däckstryck om det är isigt, så får dubbarna bättre fäste.

Extrautrustning

X-Nine är givetvis förberedd för att utrustas med allt du behöver för vardagscykling. Fästen för skärmar och pakethållare är integrerade i ramen. I ramen finns även urtag för Nishikis specifika bakmonterade stöd.

Handbyggd i Göteborg

Den här cykeln bygger vi i vår verkstad på Hisingen, där vi skruvar ihop alla våra svenskbyggda modeller. Allt från våra mest avancerade tävlingscyklar till pendlarcyklar att hämta på dagis med. Det vi lär oss av att utveckla elitcyklar smittar av sig på hela sortimentet. Vi väljer ut de bästa kvalitetsdelarna från hela världen och använder all vår erfarenhet för att göra riktigt välbyggda cyklar.

► Se hur vi bygger en Pro SLD

Specifikationer

Ram Reducerad aluminiumram 6061-T6
Gaffel Rock Shox Paragon Silver Coil, 65mm slaglängd, Pop-loc låsning på styret
Styrlager Strummer HP FI201AL 1 1/8"
Vevparti Samox AF13, 175mm, 44T
Vevlager FSA TH-BB7420 STSQ
Sadelstolpe Nishiki aluminium, 27,2x350mm, svart
Sadel Nishiki Hybrid Race, svart överdrag
Sadelstolpsklämma CNC aluminium, 1-bults, 32mm, polerad svart
Styrstam Nishiki aluminium, för 31,8mm styre, 3D-smidd polerad svart
Styre Nishiki aluminium, 31,8 mm, polerat svart, bredd 620 mm
Handtag Nishiki Ergonomiskt, nytt handtag i greppvänligt gummi, låsring och integrerad ändplugg
Hjul Linus XCD, Ny Asymetric Disc-fälg, 36 smidda förstärkta svarta ekrar, centerlock nav, polerat svart
Däck Schwalbe Smart Sam, 622X37 mm
Bakväxel Shimano SLX RD-M7000 GS, 11-delad
Kassett Shimano CS-M7000, 11-42T, 11-delad
Kedja Shimano CN-HG601, 11-delad, 120 länkar
Växelreglage Shimano SLX SL-M7000 1x11
Bromsar Shimano BR-506, Hydraulisk skivbroms
Pedaler Wellgo plattformspedaler
Totalvikt 12,2 kg
Övrigt Ringklocka och reflexkit (monterat), manual
Rek ca pris 11 995 kr

Storlekar

A B C D E F G H
S 569 508 445 1061 45 140 73 71
M 596 559 445 1089 45 150 73 71