H-307

8 495 KR

Fullutrustad city-cykel med navväxlar, fotbroms och ett heltäckande kedjeskydd. I år har vi fokuserat på körställningen hos City-cyklarna och gjort modellen ännu skönare att cykla på med nya kontaktpunkter som ergonomiska handtag och sadel. Den levereras komplett med lås och belysning, där lampan fram drivs effektivt av en 1,5w navdynamo. Precis som övriga City-cyklar är 307 byggd på vårt egenutvecklade ramkoncept med integrerade skärmar och pakethållare. Resultatet är en lätt och komfortabel pendlarcykel med minimalt underhållsbehov.

Ram/ Gaffel

Vi har jobbat för att cykeln ska bli så lätt som möjligt, helt enkelt för att det ska bli smidigare både när du cyklar och när du ska lyfta eller flytta din cykel. Därför bygger vi våra City-cyklar på lätta aluminiumramar. Även gaffeln är av aluminium vilket sänker vikten ytterligare. Växlarnas vajrar dras inuti ramen. Förutom att det blir väldigt snyggt så skyddas vajrarna också mot smuts, salt och väta vilket gör att växlarna fungerar bättre.

Design

Vår ambition var att skapa snygga, bekväma och genomtänkta pendlarcyklar med ett avskalat och tydligt designspråk. Därför har vi arbetat fram en ramserie för våra city-cyklar med detta som kännetecken. När vi ritade ramarna fokuserade vi på ergonomi och förutom en förbättrad sittställning så har vi utformat bakgaffeln för att minska risken att man slår i fötterna när man trampar.

För att ge cyklarna renare linjer har vi dessutom integrerat pakethållare och skärmar. De har ritats tillsammans med ramen så att vi kan undvika onödiga standardfästen och fula stag.

Körställning

På våra City-cyklar sitter du bekvämt men får ändå en position på cykeln som ger en effektiv körställning. Tanken är att storleken skall anpassas så att det inte är någon höjdskillnad mellan sadel och styre. Då sitter du relativt upprätt men kraften från pedalerna används effektivt och du får komfortabel och rolig cykling.

Utrustning

307:an är utrustad med ett nav-växelsystem från Shimano. Cykeln har sju växlar som är inkapslade i navet för att skyddas mot väder smuts och salt, vilket gör att de håller länge med minimalt underhåll. För att göra vardagen lite enklare levereras cykeln dessutom med belysning, skärmar, stöd, lås, kedjeskydd och skräddarsydd pakethållare som klarar 18 kg.

Hjul/ Däck

Hjulen till våra City-cyklar bygger vi med förstärkta ekrar och vår egenutvecklade fälg. Det ger stabila och tåliga hjul. På hjulen sitter Schwalbe Road Plus-däck med bra punkteringsskydd, för att du ska få så bekymmersfri cykling som möjligt.

Vinterdäck

För att du ska kunna använda din city-cykel året runt bör du byta till dubbade däck när frosten kommer. Vi rekommenderar Schwalbe Marathon Winter 42x622 som är slitstarkt har bra punkteringsskydd och rejält med dubb. Tänk på att ha lite lägre däckstryck om det är isigt, så får dubbarna bättre fäste.

Navdynamo

I framnavet sitter Shimanos navdynamo som ger ström åt framlampan. På så sätt slipper du batteribyten och kan utan problem låta lampan vara påslagen hela tiden när du cyklar. Dynamon är uppdaterad och ger 1,5W och driver en LED-lampa. På så sätt är motståndet lägre och cykeln rullar lättare.

Sadel

307:ans sadel är noggrant utformad för att vara bekväm utan att vara i vägen vid cykling. Sittbenen får bra stöd och tryckavlastande skum hjälper till att fördela belastningen. Slutligen är sadeln klädd med ett överdragsmaterial i ett enda stycke, helt utan sömmar, för att undvika att sadeln suger åt sig vatten om det är blött ute.

Det är en vanlig uppfattning att man ska ha en bred sadel för att den ska kännas bekväm och komfortabel. Det stämmer till viss del men en sadel som är för bred, tjock och klumpig hindrar benens naturliga rörelse vid cykling. Cyklar du bara korta sträckor så märks det kanske inte men om du cyklar lite längre så spelar det roll.

Pedaler

Vi tycker att det är självklart att du ska kunna pendla till jobbet i dina vanliga skor. Därför har alla city-cyklar pedaler utan vassa metalltänder. Istället vilar foten på en gummiyta med hög friktion för bra grepp. På så sätt undviker du skador på känsliga skor t ex med lädersula.

Storleksguide

20"
22"
Längd
Damstorlekar
18"
21"
Längd

Specifikationer

Ram Reducerad aluminiumram 6061-T6 med invändig vajerdragning
Gaffel Svetsad aluminiumgaffel 6061-T6
Styrlager FSA NO.11AGY
Vevparti Shimano Nexus, 170 mm, 38T, silver
Kedjeskydd Herrmans Slyde, fastmonterat
Vevlager Shimano BB-UN26, BSA 68x117 mm
Sadelstolpe Nishiki aluminium, 27,2x350mm, polerad svart
Sadel Nishiki Hybrid City, svart överdrag
Sadelstolpsklämma CNC aluminium, 1-bults, 32mm, polerad svart
Styrstam Nishiki justerbar för 31,8mm styre, svart
Styre Nishiki City komfort, 15 mm upphöjt, polerat svart, bredd 640 mm
Handtag Nishiki Ergonomiskt, nytt handtag i greppvänligt gummi, med låsring och integrerad ändplugg
Hjul Linus XCD Asymetrisk-fälg, 36 smidda förstärkta ekrar, Shimano Dynamonav för rullbroms fram, Shimano Nexus 7 för fotbroms bak
Däck Schwalbe Road Plus 40x622, med punkteringsskydd och reflexsida
Bakväxel Shimano Nexus, inkapslat växelnav, 7 växlar
Kedja Singelklinga för växelnav, 18 T, silver
Växelreglage Silver, rostskyddad, 100 länkar
Bromsar Shimano Nexus 7S50, rapid fire plus
Pedaler Wellgo plattformspedaler
Totalvikt 15,1 kg
Övrigt Aluminiumskärmar, Atranstöd, aluminiumpakethållare, Spanninga diodlampa för dynamo fram, Spanninga diodlampa bak, Bike Attitude rammonterat lås, ringklocka och reflexkit (monterat), Manual
Rek ca pris 8 495 kr

Storlekar

A B C D E F G H
20" 571 508 455 1075 55 180 73 71
22" 595 559 455 1100 55 205 73 71
18" 555 465 455 1068 55 160 73 70
21" 567 533 455 1071 55 180 73 71