Style 24”

5 495 KR

Stilfull, spännande och säker. Style är byggd med en reducerad aluminiumram och komponenter som ger en lätt och trevlig cykel. 7-växlar inkapslade i baknavet ger växelomfång och lågt underhåll. Cykeln har fotbroms bak och V-broms fram för full kontroll vid varje inbromsning. Style har vi byggt med omsorg så att även den unga cyklisten ska få fina turer redan från tidig ålder.

Storleksguide

Cykeln passar barn i längdintervallet 125-145cm.

Ram

Style byggs på en lätt och välreducerad aluminiumram i legeringen 6061- T6. En lika lätt och välarbetad ram som på någon av våra vuxencyklar, en självklarhet tycker vi men det tycks inte alla våra konkurrenter göra. Cykeln är lackerad i en vacker vintervit färg med ett ordentligt lager skyddande klarlack, vilket gör den lätt att hålla ren och snygg. Ramen har ett rejält sluttande överrör som gör det lätt för mindre åkare att hantera ekipaget även om hen har kjol på sig.

Växelsystem

Style är utrustad med ett nav-växelsystem från Shimano. Cykeln har sju växlar som är inkapslade i navet för att skyddas mot väder smuts och salt, vilket gör att de håller länge med minimalt underhåll. Vi använder oss av vridreglage på modellen för att små händer enkelt skall kunna sköta växlingen.

utrustning

Style kommer ordentligt bestyckad, skärmar, pakethållare, stöd och belysning finns redan monterat. Skärmarna är i aluminium och lackerade i samma klart vita ton som ramen. Stöd och packethållaren tillverkas av Atranverken i från Falkenberg och är i aluminium. Belysningen är batteridriven och tillverkaren heter Spanninga. Bra att veta är att framlampan är utrustad med en strömkrets som kopplar bort av/på knappen när spänningen i batterierna är för dålig. När lampan lyser med ett svagt sken som inte går att stänga av är det en signal att det är dags att byta batterierna.

Hjul & Däck

Tåliga aluminiumfälgar tillsammans med 36 smidda ekrar och förstärkta ekrar ger stabila hjul. Vi klär dem sedan med Big Apple, ett slitstarkt och komfortabelt kvalitetsdäck från vår tyska däckleverantör Schwalbe.

Specifikationer

Ram Nishiki 24", Flick, Aluminium 6061
Gaffel TIG-svetsad stål, 24"
Styrlager FSA TH-B52S
Vevparti Aluminium, 140 mm, 33T, silver vevarm
Kedjeskydd Heltäckande, fast monterat
Vevlager FSA TH-BB7420
Sadelstolpe Nishiki aluminium, 27,2x300mm, polerad svart
Sadel Nishiki, Dirt
Sadelstolpsklämma CNC aluminium, 1-bults, 32mm, polerad svart
Styrstam Nishiki aluminium, för 25,4mm styre, svart
Styre Nishiki aluminium, 25,4mm, bredd 580mm, polerat svart
Handtag Nishiki, gel
Hjul 24" silver aluminium-fälg, 36 smidda förstärkta ekrar, centerlock fram, Shimano Nexus 7 för fotbroms bak
Däck Schwalbe Big Apple, 507-50mm
Bakväxel Shimano Nexus, inkapslat växelnav, 7 växlar
Kassett Singelklinga för växelnav, 18T, silver
Kedja Silver, rostskyddad, 92 länkar
Växelreglage Shimano Nexus 7S31, vridreglage
Bromsar V-Broms fram, Shimano Nexus fotbroms bak
Pedaler Bred plattformspedal
Totalvikt 13,4 kg
Övrigt Ringklocka och reflex kit (monterat), Manual
Rek ca pris 5 495 kr

Storlekar

A B C D E F G H
24" 510 343 421 992 30 120 73 70