Street 24”

5 295 KR

Lätt och häftig som en juniorcykel skall vara. En framdämpad 21-växlad cykel som tar kidsens cykling till nya nivåer. En reducerad ram och kvalitetskomponenter i aluminium håller vikten nere. Växlingen sker enkelt och pålitligt med Shimano komponenter. Hydrauliska skivbromsar från Tektro, anpassade för barnhänder ger en överlägsen kontroll på bromsningen jämfört med mekaniska skivbromsar. Vi tummar aldrig på säkerheten! En perfekt cykel för de första turerna till skolan eller för att hänga på övriga familjen med ut i skogen.

Storleksguide

Cykeln passar barn i längdintervallet 125-145cm.

Ram

Precis som på våra Mountainbikes i fullstorlek har Street en Aluminiumram tillverkad av reducerade rör i legeringen 6061-T6. Det gör att vikten hålls nere, nått som är nog så viktigt även för lite mindre cyklister. Överröret i vår 13” ram är ordentligt ”slopat”, dvs. sluttande för att ge god kontroll och enkel av och påstigning. Stöd är inkluderat för enkel uppställning av cykeln. Ramen är förberedd för skärmar och pakethållare, ifall åkaren behöver ha extra utrustning med sig eller supportteamet (föräldrarna) vill minimera tvättbördan.

Drivlina

Pålitliga komponenter som levererar bra växling och är enkla att hantera bildar drivlina på Street. Ett brett växelregister med riktigt lätta växlar gör att backig terräng kan bemästras. Vi väljer vridreglage på Street för att åkaren inte skall behöva släppa på greppet om handtaget när hen växlar.

Hjul

Även små cyklister kan köra hårt och välbyggda hjul är en förutsättning för att cykeln skall rulla bra och länge. Vi använder Aluminiumfälgar med 36 smidda och förstärkta ekrar. Till det pålitliga nav från Formula. Det ger stabilitet, livslängd och trygghet i hjulhänseende.

Däck

På Street sitter slitstarka däck som ger bra grepp och klarar en och annan stoppsladd. Precis som på övriga cyklar i vårt sortiment kommer däcken från den Tyska kvalitets-tillverkaren Schwalbe. Smart Sam heter modellen, ett mönstrat däck men där dubbarna i mitten bildar en anläggningsyta som gör att det ändå rullar lätt på asfalt.

Framgaffel

Framgaffeln på Street kommer från Suntour och har 50 mm fjädringsväg. Fjädern i gaffeln kan förinställdas efter önskad hårdhet, beroende på vad åkaren väger och hur hårt hen kör.

Bromsar

Bromsarna kommer från Tektro och modellen heter Auriga WS. Det är en hydraulisk skivbroms som ger god bromsprestanda oavsett rådande väderförhållanden. Bromsarna lämpar sig väl för barn då själva handtagsdelen är något kortare och bromsarna är utrustade med räckviddsjustering så att den kan anpassas efter storleken på åkarens hand. Vilket är speciellt viktigt när små händer skall ha full kontroll på bromsningen.

Skivbromsar kräver ett minimum av underhåll eftersom klossarna håller många gånger längre än vanliga fälgbromsar. Eftersom du inte bromsar på fälgen så sliter du inte heller ut den, något som annars är alltför vanligt om du cyklar mycket. Dessutom slipper du det gråsvarta pulver som bildas av fälgbromsklossar och som smutsar ned cykeln mer än lovligt.

Specifikationer

Ram Nishiki 24", Aluminium 6061
Gaffel SR Suntour SF12-XCT, 24", 50mm slaglängd
Styrlager Strummer HP 1SI201T
Vevparti SR Suntour CW-14, 152mm, 42x34x24T
Vevlager FSA TH-BB7420
Sadelstolpe Nishiki aluminium, 27,2x300mm, polerad svart
Sadel Nishiki, Dirt
Sadelstolpsklämma CNC aluminium, 1-bults, 32mm, polerad svart
Styrstam Nishiki aluminium, för 31,8mm styre, svart
Styre Nishiki aluminium, 31,8 mm, polerat svart
Handtag Nishiki, gel
Hjul 24" svart aluminium-fälg, 36 smidda förstärkta ekrar, 6-bults nav
Däck Schwalbe Smart Sam, 507x54mm
Bakväxel Shimano Altus RD-M310
Framvaxel Shimano FD-TZ30, 31,8 mm klamma
Kassett Shimano HG-20, 7-delad, 12-28T
Kedja KMC Z-50, 110 länkar
Växelreglage Shimano SL-RS35, 3x7
Bromsar Tektro HD-M286, Hydraulisk skivbroms med räckviddsjustering
Pedaler Bred plattformspedal, dirt
Totalvikt 12,7 kg
Övrigt Ringklocka och reflex kit (monterat), Manual
Rek ca pris 5 295 kr

Storlekar

A B C D E F G H
24" 510 343 420 991 30 120 73 70